Nieuwe maan en Jupiter in schorpioen

Bij deze een eerste poging nieuw leven te blazen in Astro Amsterdam. Zat zelf voornamelijk in Berlijn en dat komt de lokale taal niet ten goede. ‘Die sprache is das haus des seins’, om een bekende oosterbuur aan te halen.
Dit weekend is het nieuwe maan in Schorpioen en dat is het teken der wedergeboorte (of transformatie, seks, intensiteit, magnetisme en de donkere kamer aan de andere kant). Wat deze maan bijzonder maakt is dat Jupiter sinds vorige maand ook in Schorpioen staat en je krijgt maar een keer per jaar een nieuwe maan samen met Jupiter, die in Schorpioen de diepte in wil. Daar kan Jupiter best mee uit de voeten, maar hij gaat tot de bodem, graaft de onderwereldse (Hades-Pluto) geheimen op en transformeert deze, het liefst in iets creatiefs.
Deze nieuwe maan, net als de Jupiter retrograde van begin volgend jaar, vindt plaats in het derde gedeelte (decan) van Schorpioen, tussen 20 en 30 graden. Bekende personen met hun Jupiter hier zijn o.a. Patti Smith, David Bowie, Morrissey en Aphex Twin. Je kan de intensiteit al horen borrelen, dit is geen lichtzinnige Weegschaal balans, waar Jupiter het afgelopen jaar heeft doorgebracht. Zodra Jupiter voet zette in Schorpioen, barstte het me too# circus los en er zullen nog wel meer dozen opengaan, zeker als Mars ook in Schorpioen arriveert, over zo’n twee weken.
De nieuwe maan zelf is intens, met Mars square Pluto wordt de strijdbijl snel opgegraven. Sinterklaas heeft het het weer goed getimed. Zoals vaker bij Schorpioen dient de strijd een hoger doel, wat in de donkere periode tijdens de nieuwe maan vaak nog niet zichtbaar is. In de configuratie van de nieuwe maan, met ook Venus en Jupiter in Schorpioen, wordt Neptunus in Vissen geactiveerd. Op collectief niveau vraagt dit om een transformatie van de tijdsgeest, op het individuele niveau kan dit zowel artistiek als helend uitwerken, Neptunus en Jupiter zijn goede bekenden van elkaar, vandaar dat Jupiter in Schorpioen wel uit de voeten kan en ook aangesproken wordt op zijn oude taak als heler.
Een kleine handleiding voor de niet ingewijden. Om het best gebruik te maken van de maan (of elke andere planeet) cyclus moet je je ascendant weten. Als je dat niet weet, vul je gegevens in op astro.com en komt je chart eruit rollen. Omdat deze nieuwe maan aan het einde van Schorpioen valt is het wat lastiger om op basis van de ascendant een indicatie te geven over waar deze actief is, daarom doe ik dat voor Jupiter in Schorpioen, een energie die we nog een jaar lang meedragen.

Ascendanten;

Schorpioen: Nieuwe zelf-start, noem het wedergeboorte. Begin van een twaalf jarige cyclus
Boogschutter: Neem een stap terug, contemplatie, rust, verwerking, onbewuste voorbereiding op de nieuwe cyclus
Steenbok: Connecties, vrienden, dromen, digitale domeinen, consolidatie en uitbreiding van het sociale aspect.
Waterman: Superstar, pak die microfoon en schreeuw het uit al doe je dat liever digitaal, X-factor in de loopbaan.
Vissen: Reizen en liefst ver, blijf maar lekker in de ashram hangen en als ze een potent spulletje uitdelen vooral meedoen. Terug naar school doet het altijd goed, met name als het moeilijk is.
Ram: Het uit de hand geven van controle ligt doorgaans lastig, maar moet je vooral doen dit jaar.
Stier: Bingo jaar om een partner te vinden maar schrik niet van zijn/haar voorstellen.
Tweeling: Regelmaat is saai, maar kan dit jaar wel het verschil maken.
Kreeft: Jezelf zijn gaat makkelijker als je dat op een creative manier kan uitten.
Leeuw: Verbouwen, verhuizen of verkopen, beter kan altijd.
Maagd: Facebook vooral aan laten staan en niet beschroomd zijn om regelmatig te posten
Weegschaal: Het geld stroomt binnen, als je de juiste snaar weet te raken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *