Nieuwe Maan Waterman Vissen februari 2015

Deze nieuwe maan valt precies op de grens (cusp) van Waterman en Vissen en vormt daarmee een soort verwijzing naar het Waterman tijdperk, een periode van 2000 jaar waar we misschien al in zitten maar waarschijnlijk nog net niet. Na het religieuze tijdperk belooft het een digitale tijd te worden. Waar lezen we dit ook alweer?
In 2010/11 bivakkeerden de planeten Neptunus, Chiron en Jupiter ook rond/op deze grens en werd het collectieve zaad van de digitale geest ingeplant. Over 100 jaar lopen we allemaal rond met ingebouwde netwerken op het lichaam en wie weet heeft levensverlenging ons nog die paar bonus decennia gegeven om dat mee te maken.
Eerst nog de laatste ronde Pluto-Uranus, de revolutie machine beleeft zijn finale, waarna de kosmische verwachting is dat de recessie later dit jaar de berg afrolt. Vraag anders maar aan Joris Luyendijk. Pluto-Uranus gaat over de jaren 60: vrijheid, gelijkheid, opstanden en drugs. Vanaf 2011 zijn deze twee toe verwikkelt in uitgaand vierkant (square), de boel op scherp aan het zetten: Arabische Lente, Zwarte Piet, Islam, Facebook, Wilders en Putin doen het hier mooi op. Vooral die laatste zal zich gaan melden; de serie Uranus-Pluto heeft een ritmische verwantschap met zowel ISIS als de Ukraine, waar Europa en de NAVO, naar het lijkt, zich vast hebben laten zetten. Als mevrouw Merkel het schaakspel niet wint zou er wel eens een navotje onder het gras kunnen zitten. De beslissing daarover lijkt op de volgende nieuwe maan te vallen, dat is een eclips en die tellen wat zwaarder. De positie van Mars in deze chart wijst al naar volgende maand maar vooralsnog valt Mars samen met Venus en kunnen ze nog even zwoelen in een warme vijver met zwevende vissen. Geniet van de eigen haard zolang het klokje nog rustig tikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *