Volle maan in vuur en vlam

Lucht en vuur steken elkaar aan doch weten niet immer waar te gaan.
Het is de jaarlijkse volle maan in Boogschutter die de tanende vuur triangel nieuw leven in blaast. Jupiter in Leeuw doet het fijn met Uranus in Ram en als Boogschutter meedoet is het trio compleet. Saturnus deed dat eerder dit jaar maar is inmiddels weer bijna afgezakt naar Schorpioen, waar die nog een paar maanden moeilijk gaat doen. Gelukkig laat deze volle maan de triangel gloeien en de zon-maan kunnen profiteren van de innovatieve en creatieve energie die Jupiter en Uranus samen brengen.
De maancyclus begon met de steady nieuwe maan in Stier twee weken geleden op dezelfde dag dat Mercury retrograde ging. Back to the future. Iets uit het verleden naar boven halen om het een hoofdstuk of vijf vooruit te kunnen slingeren. Mercury retro zit in de nadagen van een conjunctie met Mars en Zon; dynamische lucht beweging en dit alles op gespannen voet met Neptune (illusie, verlies, inspiratie, drugs etc.) De lijst van online doem scenario’s was niet van de lucht maar Los Angeles staat nog alhoewel er wel wat drumstellen en Romeinse beelden in lucht zijn opgegaan.
Het is nu de tijd om die grootste plannen te verwezenlijken die al maanden of jaren in de kast liggen. Laat die motor lekker draaien, als Saturnus eenmaal wat dieper in Schorpioen zit dan komen er wellicht wat adders onder het befaamde gras vandaan. Een Griekse verrassing, een vertrek van de zelfstandigen-aftrek of cash in het algemeen, een Oekraiens toetje of een Isis crises in de achtertuin. De andere kanten van Boogschutter zijn radicale/fanatieke idee├źn (vaak met Goden en dergelijke) en megalomane projecten. Jupiter vergroot maar reist ook graag. Een sprookje of een huisje op de heide voordat het vuur een zee wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *