Zie de maan schijnt

De bloedmaan heeft de bijgelovigen al de nodige gordijnen ingejaagd. Heb het einde der tijden en de resurrectie van Jezus al voorbij horen komen. Vanuit het esoterische perspectief is het de laatste bloedmaan uit een reeks van vier, de wetenschap houdt op de eerste maansverduistering combo supermaan (heel dicht bij de aarde) sinds 1982 en de volgende weer in 2033.
Ik kan me bij die serie van vier wel wat voorstellen, vorig jaar hadden we de cardinal cross, waarbij de Uranus Pluto square door Mars en Jupiter getriggerd werd, net op het punt dat Oekraine en Isis op uitbarsten stonden. Deze maansverduistering sluit die cyclus soort van af. Mercury ging 10 dagen geleden retrograde op de cardinal cross plek in midden Weegschaal en we zitten nu op de rand van een verandering van regimes.
Uranus Pluto kijkt nog even achterom deze maanden om vervolgens afgeschreven te kunnen worden. Saturnus is naar Boogschutter gegaan dus de Schorpioenen issues kunnen ook afgesloten worden. Als de sex er nog steeds niet is kan je beter op reis gaan (of naar school is voor astro hetzelfde).Vorige keer dat Saturnus in Boogschutter stond zaten we in 1986 en was het toverwoord ‘perestrojka’, de komende 2,5 jaar gaat Saturnus op de ideologische tour en zullen veel oude en nieuwe idee├źn op- en uitgebrand worden. In 2001 toen Saturnus tegenover Pluto stond vielen de Twin Towers op 911 en we zitten eigenlijk nog steeds in de ideologische fall-out daarvan.
In 2020 valt de triple conjunctie Saturn Pluto Jupiter en dan begint de 21e eeuw echt. Tot die tijd is het kleur bekennen waarbij een bepaalde (wellicht economische) achteruitgang haast noodzakelijk lijkt.
De andere verandering in deze maancyclus is de oppositie van Jupiter en Neptune, wiens ritme het meest lijkt op die van de Zon en de Maan vanwege de verhouding 12 op 1. Aan dit aspecten worden vele spirituele en artistieke hoogstanden toegeschreven (Aphex Twin is bijv. helemaal Jupiter Neptune, de conjunctie van 1971) Op werelds niveau staat Jupiter Neptune ook de voor de stand van zaken qua menselijke relaties. In die zin zijn de vluchtelingen perikelen de illustratie van deze oppositie, de strijd tussen de overdosis van Jupiter en de empathie (en het water) van Neptune. Met Jupiter in Boogschutter zou dit best wel eens de kanteling van de Europese of de markt ideologie in werking kunnen zetten met name omdat het een lange termijn probleem betreft.
Terug naar onze maansverduistering (eclips); in het algemeen sluiten eclipsen iets af, wat bij maansverduisteringen nog duidelijker is. Die van de zon kunnen tot 4 a 5 jaar effect hebben, de maan doorgaans tussen 2 weken en 5 maanden, gezien de lengte en intensiteit van deze Ram eclips wordt het een langere zit. Op het persoonlijke niveau sluit de maansverduistering doorgaans iets af in het huis waarin hij valt, daarvoor moet je dus wel je ascendant kennen. Waar begin Ram valt kan je veranderingen verwachten en omdat Ram wel een pottenbreker is hoef dat niet altijd even subtiel in zijn werk te gaan. Een goede flashback zou de zomer van 2010 kunnen zijn toen de innovatieve combo Jupiter en Uranus begin Ram bezig was.
De volle maan in September is traditioneel gezien de Oogst maan, de krachtige zonsverduistering van twee weken terug en het vuur in deze chart geven de mogelijkheid om de juiste potten te breken en de oogst binnen te halen. Vooral niet terugkijken (niet makkelijk met mercury retro) en het volgende hoofdstuk inslaan, doorhalen tot Kerstmis en dan is het weer een goede tijd om Bijbelse en andere bloedige bespiegelingen boven te halen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *